Painici cu varza

de Lorra in Mancaruri de post, 22 Dec 2011 | 7226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 800 gr faina
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • si un varf cutit zahar
  • apa calduta pt framantat (cca 300 ml)
  • Umplutura :
  • o varza murata scursa bine (mica)
  • 2 cepe potrivite
  • piper
  • cimbru
  • ulei (pt prajit)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu varza:

Se cerne faina intr-un castron si se face o adancitura in mijlocul ei in care se pune drojdia frecata cu zaharul si sarea. Se adauga apa calduta cate putin, si se framanta bine pana se obtine o coca care nu se lipeste de maini. Se lasa la crescut cam 30 min, timp in care se pregateste umplutura.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru. Se tine pe foc pana ce varza se caleste bine.

Se intinde foaia de aluat, se taie in forme de patrat sau dreptunghi, se aseaza in mijlocul fiecaruia  umplutura si se lipesc la capete cu ajutorul unei furculite. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 30-35 min.  Sunt gata cand devin rumene.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miremirc 1

16.01.2012, 19:36

trebuie incercate cat de curand Arata prea bine !!!

Lorra 1

16.01.2012, 20:28

ella 87 1

25.01.2012, 11:14

arata bine ....dar ceva mai consistent pentru ziua de azi ce s gatesc off..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac - de post